Wegseizoen 2015

vdhauwe

-->
LBL
Luik-Bastenaken-Luik
Luxembourg
Ronde van Luxemburg
Skoda
Ronde van Luxemburg
aflossing
z6sdagen Gent
podiumEK
EK Scratch
otto
z6sdagen Gent
groepsfoto
Stage Calpe
zege
EK Scratch
cavendish
z6sdagen Gent
calpe
Stage Calpe
podium
EK Scratch
otto
z6sdagen Gent
neopro
Neo Profs
podium
BK Scratch 2013
madison
BK Ploegkoers 2013
omnium
BK Omnium 2013
omnium
BK Omnium 2013
mexicana
Federacion Mexicana
gent
UIV Gent 2013
gent
UIV Gent 2013
gent
UIV Gent 2013
gent
UIV Gent 2013
logo
EK Apeldoorn
apeldoorn
EK Apeldoorn
apeldoorn
EK Apeldoorn
cavendish
VWEM Belgian Open
belgianopen
VWEM Belgian Open
belgianopen
VWEM Belgian Open
madison
VWEM Belgian Open
logo
Sangalhos EK U23
aflossing
Sangalhos EK U23
publiek
Sangalhos EK U23
spurt
Ottergem
PROGRAMMA
Otto kiest uit volgende wedstrijden:

2015:
26 april: Luik-Bastenaken-Luik 1.UWT BEL
1 tot 3 mei: Tour de Yorkshire
6 tot 11 mei: 4 Jours de Dunkerque
17 mei: GP Claude Criquielion
24 mei: GP Wase Polders
25 mei: Stan Ockers Classic
3 tot 7 juni: Skoda Tour de Luxembourg
14 juni: Rund um Köln 1.1 GER
18 tot 21 juni: Tour de Slovenie 2.1 SLO
28 juni: BK Tervuren
9 juli: Omloop van Melle
14 tot 19 juli: UEC European Championships Track U23 Athens (GRE)
5 tot 9 augustus: Tour de Namur
9 augustus: Antwerpse Havenpijl 1.2 UCI
13 tot 16 augustus: Artic Race of Norway 2.HC
18 augustus: GP Zottegem
26 augustus: Druivenkoers Overijse
29 augustus: Omloop Mandel-Leie-Schelde
16 september: GP de Wallonie
19 september: Primus Classic UCI ME1.HC
20 september: stage in Zwitserland
14 tot 18 oktober: UEC European Championships Track Elites Grenchen (SUI)
tussenlijn

Snelnieuws

OttoWegseizoen 2015

In 2015 blijtt Otto als prof aan de slag voor Topsport Vlaanderen Baloise .

logoTSV

tussenlijn

avs
zilver
brons podium
logo
velodroom
federacion
velodroom
mondociclismo
podiumone
track
velodrome
panorama
bloemen
podiumtwo
belgischevlag
teampursuit
val
spurt
closeup
oprollen
scorebord
velodromo
kopgroep
affiche
tribuneB
hotel ascot

tussenlijn
gooik

179 deelnemers.
Oliver Naesen was na 198 kilometer de beste in de Gooikse Pijl. Al in de eerste van negen ronden zit Naesen mee in een vroege vlucht van 13 renners. Ook zijn ploegmaat Edward Theuns is erbij. De kopgroep fietst al snel 3 minuten voorsprong bij elkaar. Een kloof die het peloton nooit meer gedicht krijgt. Op veertig kilometer van de streep schudt Naesen eens stevig aan de boom. Zes renners moeten de rol lossen. Een spurt met zeven beslist wie wint. En daarin is Oliver Naesen de snelste.
Otto kwam als 148ste over de lijn, in peleton 2 .
Maandag 19 september 2015
Primus Classic


primusSean De Bie houdt Dimitri Claeys af en wint.
De wedstrijd werd beheerst door een lange ontsnapping met Julien Maurice (FRA), Alessandro Di Marchi (ITA), Brian Van Goethem (NED) en David Delacruz (ESP). Nog 65 km en de voorsprong van de leiders is nog 3'15". In het peleton wordt het tempo bepaald door Otto Vergaerde(TSV) en Sander Armee (Lotto Soudal). Ook Rick Flens van Lotto NL komt een paar keer aan de leiding. Ten gevolge van regenbuien liggen de wegen er glad bij. Er volgt nu een zone met heuvels. Achteraan het peleton worden meerdere renners gelost. De beklimmingen volgen elkaar vlug op en de voorsprong smelt als sneeuw voor de zon. Aanvallen van Premont, Danny Van Poppel, De Buyst en Kaisen. Op 33 km van finish, peleton volgt op 45 sec. De kopgroep valt uit elkaar, alleen Di Marchi blijft voorop. Tegenaanval van Claeys, Leukemans en Drucker. Van Poppel en De Bie sluiten aan bij Di Marchi. De achtervolgers zijn nog met 40 man. Nog 17 km, 4 nieuwe leiders: Veuchelen, Voeckler, Ligthart en Gerts. Peleton blijft hangen op 10". Nog 5 km, hergroepering vooraan. Aanval Cordeel en De Bie. Tegenaanval De Buyst. Preben Van Hecke brengt Theuns naar voor (TSV). Nog 3 km, De Bie krijgt kleine voorsprong. Dimitri Claeys springt er naar toe, maar komt tekort.
Maandag 16 september 2015
GP Wallonie


TSV
De Grote Prijs van Wallonië kreeg zijn beslag in echt hondenweer. Het regende pijpenstelen, wat van de koers een ware afvallingsrace maakte.
Een lange ontsnapping van vier Belgen (Dieter Bouvry, Christophe Prémont, Kevin Van Melsen, Thomas Wertz) en de Fransman Jarrier verschafte enigszins kleur aan een grijze dag, maar het peloton gaf het volle pond en kreeg het kwintet na een tijdje weer in het vizier.
De samensmelting was het sein voor heel wat andere jongens om een aanval op touw te zetten. De selectie voltrok zich helemaal op de Côte de Lustin, op 22 kilometer van de finish, waar Louis Vervaeke zijn benen testte. Bakelants antwoordde met een snoeiharde counter. Uiteindelijk verpulverde wat nog overbleef van het peloton tot een kopgroep van negen, met daarin Bakelants, Jens Debusschere, Jelle Vanendert, Gaëtan Bille en de Fransen Pinot, Vichot, Bonnamour, Laporte en Molard. In een lint sleurden de negen zich de Citadel op, waar Debusschere een kilometer voor de streep een solo uit zijn kuiten schudde.
Precies 100 van de 145 deelnemers bereikten de aankomst. Otto DNF.
Maandag 7 september 2015
Dernyfestival Wetteren

wetteren
Net als vorig jaar werd Otto uitgenodigd om aan het criterium in Wetteren deel te nemen. Het weer zat mee: het bleef droog bij een aangename temperatuur. De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van een puntensysteem. Na de eerste twee reeksen, gewonnen door respectievelijk Tiesj Benoot en Sven Nijs, stonden er toevallig nog zeven renners aan de leiding met gelijke punten. In de finale kwamen de kandidaat winnaars beurtelings aan kop, maar uiteindelijk was het Preben Van Hecke die als eerste over de meet kwam. Otto mocht achteraan op zijn gemak meetrappen .
Zondag 6 september 2015
GP de Fourmies FRA 1.HC 205km

fourmies
Wedstrijd tellende voor La Coupe de France, 174 deelnemers. Otto kwam vorige donderdag niet aan de start in Kortemark (ziek). Hij voelde zich goed en mengde zich in de eerste ontsnapping met 7 man. Het peleton liet niet begaan. Een tweede ontsnapping kreeg snel meer dan 6 min voorsprong. De spurtersploegen brachten het verschil terug tot ongeveer 2 min. Een tweede groep reed weg van het peleton. Er ontstond een kopgroep van 17 renners. De spurtersploegen bleven achtervolgen, vooraan deden zich een paar valpartijen voor. De laatste kms kwam het tot een volledige hergroepering, uitgezonderd Fabio Felline die nog een paar fietslengten voorbleef. In het laatste halfuur reed Otto helemaal voorin het peleton, maar in de spurt zakte hij weg tot de 85ste plaats.
Zaterdag 29 augustus 2015
Omloop Mandel, Leie, Schelde 190 km

meulebeke 149 Deelnemers aan de start voor 184 km (20 ronden). Zeer mooi zonnig weer.
Na 10 km ging Otto mee met een ontsnapping van 8 renners. De voorsprong groeide snel tot 30 sec, maar al even snel kwam het peleton terug aansluiten. Aan km50 trokken opnieuw 2 renners ten aanval. Otto zette onmiddellijk de achtervolging in met het peleton aan zijn wiel. Toen hij van kop af wou, viel het stil. In een mum van tijd reden in meerdere stappen meer en meer renners weg uit het peleton. Zo kwamen 18 renners voorop, en Otto was er niet bij. De voorsprong werd steeds groter. Nog eenmaal sloegen de renners van Topsport Vlaanderen de handen in mekaar, maar ze konden niet verhinderen dat de kopgroep steeds verder wegliep. Na 2/3 wedstrijd kwam er een reactie in het peleton. 23 Renners gingen op zoek naar de kopgroep. Otto was daar niet bij, maar even later kon hij alsnog aansluiten met een groepje van 8. De 31 achtervolgers naderden snel op de kopgroep van 18, maar te laat. Ze konden de kloof niet volledig dichten. De eerste achtervolger Campenaerts bleef hangen op 45 sec. Otto nam een deel van het achtervolgingswerk op zich en eindigde als 42ste.
Woensdag 26 augustus 2015
Druivenkoers Overijse 198 km

Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) heeft de 55ste editie van de Druivenkoers (cat. 1.1) gewonnen.
Van bij de start probeerden diverse renners een vroege vlucht op te zetten. Het duurde echter tot kilometer 35 voordat vier renners afstand konden nemen. Dit viertal zou een maximale voorsprong opbouwen van 6:05. Bij het ingaan van de acht plaatselijke ronden, met daarin telkens de beklimmingen van de Tombeurstraat en de Schavei, was de voorsprong gedaald naar 2:35. Met nog zes ronden voor de boeg waren de vier eraan voor de moeite.
Preben Van Hecke probeerde het even, maar werd snel gegrepen. Op drie ronden van het einde ontstond er een kopgroep van zeventien. Net voor het ingaan van de slotronde probeerde Leukemans, met in zijn gspoor Benoot. Zij werden gegrepen. Baugnies reed op zeven kilometer van het einde alleen in de aanval en pakte zo zijn eerste zege van het seizoen.
Otto werd vroeg in de wedstrijd betrokken in een valpartij. Na een lange achtervolging kon hij weer aansluiten bij het peleton. Hierna verdween hij alsnog uit koers door een defect versnellingsapparaat. Slechts 61 van de 187 vertrekkers zijn aangekomen.
Dinsdag 18 augustus 2015
GP Stad Zottegem 190 km

Kenny Dehaes heeft de 80ste GP Stad Zottegem gewonnen.187 renners namen deel aan de wedstrijd over 190 km. De Lotto-Soudal-renner toonde zich de snelste van een kopgroep van vier. In het eerste wedstrijduur werd 47 kilometer gereden. Met nog 65 kilometer voor de boeg vormde zich een kopgroep van veertien renners. Otto eindigde in het peleton als 123ste.
van donderdag 13 tot zondag 16 augustus 2015
Arctic Race of Norway

brug

Taaramäe onttroont Hermans in thrilling finale

Zondag 16 augustus 2015
Rit 4: Narvik-Narvik 165km

Silvan Dillier wint laatste rit

In de finale werd Ben Hermans teruggeslagen door een defect. Taaramäe profiteerde ervan door aan te vallen. Hermans stond er alleen voor en liep meer en meer achterstand op. BMC verloor niet alles, de ritoverwinning ging naar Dillier.
Zeven renners ontsnapten na de eerste tussensprint: Martin Elmiger (IAM Cycling), Maxime Cam (Bretagne-Séché Environnement), Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin), Gert Joeäär (Cofidis), Robert Förster (Unitedhealthcar), Philip Eidsheim (FixIT.no) en Reidar Borgersen (Joker). Elmiger was de best gerangschikte, maar BMC hield het verschil klein. Met nog 20km te gaan reden Ilnur Zakarin (Katusha), Silvan Dillier (BMC) en Rein Taaramäe (Astana) weg. Taaramäe moest loslaten, maar kwam later terug. Dillier werkte niet mee om de leidersplaats van Hermans te beschermen, en was de friste in de spurt voor de ritzege. .
Zaterdag 15 augustus 2015
Rit 3: Finnsnes - Malselv 183km

Dubbelslag voor Ben Hermans

Hermans Ben Hermans won de koninginnerit wanneer hij Astana's Rein Taaramäe voorbij reed in de laatste 200m bergop.
Zes renners reden weg van de groep: Herman Dahl and Fridtjof Røinås (Sparebanken Sør), Marius Hafsås (FixIT.no), Håvard Blikra (Coop-Øster Hus), Jon Breivold (Frøy-Bianchi) en Chris Williams (Novo Nordisk). Er kwam geen reactie van het peleton en na amper 20km koers was de voorsprong opgelopen tot meer dan zes minuten. Astana begon het eerst te achtervolgen en kreeg later hulp van BMC en IAM. Blikra had intussentijd genoeg punten gescoord om aan de leiding te komen voor de bergrui. Hij was ook de laatste die zich gewonnen gaf voor het peleton op 8 km van de finish. Meerdere ploegen lieten hun ambitie zien voor de 3,7km lange eindklim. Taaramäe viel aan twee km van het einde. Zakarin (Katusha) en Mathias Frank (IAM) volgden. Het BMC trio Ben Hermans, Silvan Dillier en Dylan Teuns kwamen opzetten. Hermans slaagde er nog in om Taaramäe voorbij te rijden in de laatste 200m. Otto eindigde als 52ste met weinig tijdverlies, zodat hij in de algemene rangschikking heel wat plaatsen won.
Vrijdag 14 augustus 2015
Rit 2: Evenskjer - Setermoen 163km

Sam Bennett wint massaspurt

Bennet De Ier Sam Bennet toonde zich de snelste van een groep van meer dan 100 man sterk. De wedstrijd begon op dezelfde manier als de eerste rit. Zes renners slaagden erin om na 60km het peleton te ontlopen: Maxat Ayazbayev (Astana), Jean-Marc Bideau (Bretagne-Séché Environnement), Carl Fredrik Hagen (Sparebanken Sør), Torstein Traeen (Ringeriks-Kraft), Sindre Eid Hermansen (FixIT.no) en Krister Hagen (Coop-Øster Hus). Wanneer de voorsprong was gestegen tot drie minuten, begonnen Katusha en IAM Cycling te achtervolgen. De fransman Bideau won onderweg de speciale premie voor een halve ton zalm. Met nog meer can 20km voor de boeg liet Bideau zijn vluchtgezellen in de steek. De spurtersploegen brachten alles samen voor een grote sprint met meer dan 100 renners. Terwijl in de kop van het peleton iedereen plaats maakte voor Bennett, reed Otto als 82ste over de eindmeet. .
Donderdag 13 augustus 2015
Rit 1: Harstad - Harstad 214km

Kristoff voor Boasson Hagen

harstad 130 Renners namen de start, waaronder 74 jongeren. Zeven van hen, waaronder vijf Noren, reden weg van het peleton na 14km: Maxime Cam (Bretagne-Séché Environnement), Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Max Kørner (Ringeriks-Kraft), Marius Hafsås (FixIT.no), Vegard Stake Laengen (Joker), Håvard Blikra (Coop-Øster Hus) en Jon Soeveras Breivold (Frøy-Bianchi). Ze namen tot zeven minuten voorsprong op het peleton. Met nog 70km te gaan had het peleton het verschil teruggebracht to 2'30". De ploegen met spurters, Katusha, Lampre-Merida and Europcar, trokken het peloton. Stake Laengen trok ten aanval, alleen Hafsås kon hem nog bijbenen. Bij het ingaan van de laatste 10km werden ze ingehaald door het peleton. In de aankomst bergop toonde Kristoff zich net iets sterker dan Boasson Hagen.

Wedstrijd uitrijden.
Zondag 9 augustus 2015
Antwerpse Havenpijl UCI 1.2 (Europe Tour)

Aidis Kruopis wint massaspurt
Otto 134ste

havenpijl
Wedstrijd over 183 km (2 grote ronden en nog 7 plaatselijke ronden), 180 deelnemers.
Een kopgroep van 14 renners mocht de zeven plaatselijke ronden van elk 13 kilometer te Merksem aansnijden met een voorsprong van 0:40 op het peloton. Toen de voorsprong meer dan een minuut bedroeg, viel Arthur Vanoverberghe vooraan weg. Het sein voor Topsport Vlaanderen om het tempo in het peleton op te voeren. Met nog acht kilometer te rijden, zette de Nederlander Sjoerd Kouwenhoven alles op alles. Hij trok alleen in de aanval, maar met nog drie kilometer voor de boeg werd zijn poging tenietgedaan. Dat was het sein voor Kevin Ista en Jarno Gmelich om het te proberen. Maar ook zij kregen geen vrijgeleide. In de daaropvolgende massasprint was Aidis Kruopis (An Post-Chainreaction) de sterkste. Hij spurtte sneller dan Stan Godrie (Rabobank Development Team) en Gerry Druyts (Vastgoedservice-Golden Palace).
Otto was tevreden over zijn wedstrijd. Hij kon zich nuttig maken voor de ploeg en kon de wedstrijd uitrijden.
Gezondheidsbulletin nr 3 van Otto

Otto is voldoende hersteld. Hij gaat trainen in de Ardennen.

Het gezondheidsbulletin van Otto

Nadat Otto maandag 20 juli na een aangename vlucht thuis kwam, is hij vlug naar de dokter geweest om zijn kwetsuren te tonen. Diagnose: de schaafwonden waren geen groot probleem, maar de ligamenten aan de enkel waren geraakt. Resultaat: een week gips en drie weken rust voorgeschreven.

Maandag 29 juli, we zijn nu een week later. Bij een nieuw bezoek heeft de dokter vastgesteld dat het herstel vlugger verloopt dan verwacht. Otto mag nu terug beginnen fietsen.

Dinsdag 14 tot zondag 19 juli 2015
EK Piste in Athene

velodrome

Otto uitgeschakeld door zware val

scratch Otto kwam voor de tweede maal aan de start in de schiftingsreeks Scratch. De discipline waarin hij goud veroverde in Guadeloupe op het EK Elites alle categorien.
19 Deelnemers aan de start, de eerste 12 mochten doorgaan naar de finale. Dit zou een "makkie" worden voor Otto. Tot wanneer zich een valpartij voordeed. Otto kon de vallende renners niet ontwijken en maakte een spectaculaire salto. Gevolg: schaafwonden en zware kwetsuur aan de enkel. Terug in koers komen ging niet meer. Ook voor de rest van het kampioenschap was Otto buiten strijd. De hoop op een paar medailles werd meteen de grond ingeboord.


Donderdag 9 juli 2015
72ste Omloop van Melle

Otto ziek en opgave

melle Wedstrijd over 158 km met 125 deelnemers. Zeer mooi weer, matige wind. Onmiddellijk na de start trok Mathieu Van Der Poel ten aanval. Drie renners volgden. Na de eerste ronde hadden ze al een minuut voorsprong. Otto reed aandachtig vooraan in het peleton. Bij de vluchters moesten twee man lossen. Alleen Van Der Poel en Brian Van Goethem bleven over, nog altijd met een minuut voorsprong. Na een uur wedstrijd werden de koplopers bijgehaald door negen achtervolgers: De Bondt, Goolaerts, Hoeyberghs, Meurisse, Mulhern, Stenuit, Toupalik, Van Aert en Van Impe. Het peleton volgde op 25 sec. Otto reed nog steeds vooraan in het peleton. De elf koplopers liepen vlug uit tot 1'30". Halfweg koers begon het team Coredon te achtervolgen. De voorsprong van de kopgroep smolt als sneeuw voor de zon. Wanneer het verschil minder werd dan 30 sec werd vooraan het tempo opgevoerd en het peleton verloor meer en meer tijd. Ondertussen was Otto uit de wedstrijd gestapt, buikkrampen. Robin Stenuit haalde het in de spurt van Hoeyberghs en De Bondt.
Zondag 28 juni 2015
Tervuren BK Elites 252 km

logo

Preben Van Hecke kampioen van Belgie

Onmiddellijk na de start werd er een hels tempo ontwikkeld. Wanneer de renners zich in Vossem door de bochten werkten na 12 km zat Otto op de eerste rij. Na Vossem volgde een lang recht stuk, waar 25 renners van het peleton wegreden. Otto was er niet bij. Vooraan werd het tempo bepaald door Topsport Vlaanderen. De vluchters liepen als vlug 7'30" uit. De ploeg Wanty nam het initiatief in het peleton, bijgestaan door een paar helpers van de grote favorieten. Otto liet zich meedrijven in het peleton. Halfkoers had het peleton de achterstand verkleind. Vooraan was Lotto Soudal het best vertegenwoordigd en begon aan te vallen. Hierdoor viel de kopgroep in stukken en het peleton naderde. Met nog 80 km te gaan ontsnapten Van Hecke en Van der Sande. Roelandts sloot aan. Nog 40 km en Van Der Sande bleef achter. Het trio De Volder, Bakelandts en Claeys naderen tot op 45sec. Het peleton maakte zich op voor de laatste keer Horenberg. Van Avermaet reed alleen weg en naderde tot op 100m van het leidersduo, maar kon niet aansluiten. Roelandts begon de spurt op kop, maar werd gemakkelijk geremonteerd door Preben Van Hecke;

Vossem
Van donderdag 18 tot zondag 21 juni 2015
Tour de Slovenie
slovenie
deelnemers:
16 ploegen van 8 renners, waaronder 4 World Tour en 8 Pro Continental.


Zondag 21 juni 2015
Rogaska Slatina - Novo Mesto 166 km

Marko Kump wint massaspurt

Otto

Zaterdag hadden opnieuw nogal wat renners opgegeven. Zo kwamen in Rogaska Slatina slechts 116 renners aan de start. Het was mooi weer bij de start, maar er werd storm voorspeld.Ook deze laatste rit begon met een opeenvolging van aanvallen, met een lang gerekt peleton als gevolg. De ploeg Adria Mobil van gele trui Roglic neutraliseerde alle aanvallen. Na een uur wedstrijd lag de gemiddelde snelheid op 49 km/h en was het peleton nog altijd voltallig. In de tussenspurt in Lasko werd Otto derde. Daarna vertrok de eerste ontsnapping. Zeven renners: Eduard Vorganov (Rus/Katusha), Christopher Jones (USA/UnitedHealthcare), Pieter Jacobs (Bel/Topsport), Andrea Fedi (Ita/SouthEast), Gianfranco Zilioli (Ita/Androni), Juan Pablo Valencia (Col/Colombia) en Alessandro Malaguti (Ita/Nippo) namen 2 min voorsprong. In Budna na 67 km kwam Zilioli als eerste boven en na 88 km in Trebelno was het Vorganov die 3 punten pakte voor de bergprijs. Ondertussen was de gemiddelde snelheid gedaald tot 43 km/h. Na 100 km was de voorsprong van de vluchters gestegen tot 3 min. In het peleton nam Lampre de leiding en zorgde er voor dat de achterstand werd teruggebracht tot 1 min. Met nog 25 km te gaan was er een volledige hergroepering. Een paar renners, o.a. Pieter Jacobs, gingen solo op zoek naar ritwinst, maar zonder succes. Het werd een massaspurt en die werd gewonnen door Marko Kumpt van de ploeg Adria Mobil.
Zaterdag 20 juni 2015
Dobrovnik - Trije Kralji 179 km

ROGLIČ Primož ritwinnaar,
Otto 100 km in de aanval en 79ste.

vlucht

De renners startten om 12:30h met de mannen van Topsport Vlaanderen Baloise op de eerste rijen. In deze rit 4 beklimmingen: één van derde category, twee van tweede category en in de finale een van eerste category. De aanvallen volgen elkaar op maar aanvankelijk zonder succes. Na 25 km ontsnapten vijf renners: Klemen Štimulak (Slo/Adria Mobil), Otto Vergaerde (Bel/Topsport), Maksim Belkov (Rus/Katusha), Marco Canola (Ita/UnitedHealthcare) en Stiven Ramirez Chacon (Col/Colombia). Het tempo in het peleton lag laag en de voorsprong bedroeg al vlug 3 min. Otto werd in Radenci derde in een tussenspurt. De voorsprong bleef 4 min terwijl de teams Rusvelo en Bardiani aan de leiding reden in het peleton. Gemiddelde snelheid het eerste uur: 45 km. Het begon te regenen, de hemel werd alsmaar donkerder en de renners kwamen in een storm terecht.
Vrijdag 19 juni 2015
Skofja Loka - Kocevje 182 km
profiel

Pier Paolo De Negri wint massaspurt, Otto 97ste.

groep Langste rit van de Tour. Voornaamste hindernis: col Strma Reber op 40 km van de aankomst. Stijgingpercentage gemiddeld 8,2%, max 17%.
De Negri heeft de tweede etappe in de Ronde van Slovenië op zijn palmares bijgeschreven. De 29-jarige Italiaan van Nippo – Vini Fantini klopte in de straten van Kočevje na 182 kilometer zijn landgenoten Antonio Parrinello (d'Amico – Bottecchia) en Simone Ponzi (Southeast) in de sprint. De wedstrijd werd beslist op de col Strma. Drie koplopers waaronder Jarl Salomein werden daar ingelopen. Tijdens de beklimming brak het peleton in 4 stukken. Otto kwam in het 3de stuk terecht, na een lekke band en een val tijdens de afdaling. Mauro Finetto (Ita/SouthEast) kwam als eerste over de top met 50 sec voorsprong op Alex Cano Ardila (Kol/Colombia). "Gele trui" Ovechkin moest lossen tijdens de beklimming, maar kon tijdens de afdaling terug aansluiten bij de kopgroep en behield zijn leiderstrui. Op 12 km van de finish kwam vooraan een groep van 50 renners samen met een voorsprong van 2 min op de eerste achtervolgers.
Donderdag 18 juni 2015
Proloog: 8,80 km

Rus Artem Ovechkin winnaar, Otto 83ste.

Eerste start om 18:00h. Afstand 8,8 km. Vlak parcours, heen (tegenwind) en terug (wind mee) langs dezelfde weg, halfweg een U-bocht. Gunstige weersomstandigheden.
proloog
Artem Ovechkin (Rusvelo) heeft de openingstijdrit gewonnen. De 28-jarige Rus legde in Lubljana het 8,8 kilometer lange parcours als snelste af in 10'22" aan 50,93 km/h. Hij bleef de Italianen Salvatore Puccio (Sky) en Diego Ulissi (Lampre-Merida) voor.
Als eerste Belg eindigde Preben Van Hecke op 11 sec.
Otto eindigde als 83ste op 37 sec, 48,07 km/h.
Laatste gerangschikte (128ste) was Cengic met een achterstand van 1'56" en 42,93 km/h gemiddeld.
koln
Zondag 14 juni 2015

Rund um Köln 197 km

Tom Boonen voor Theuns
Otto 32ste

Direkt na de start waren 5 renners ontsnapt: Christian Mager (Cult Energy), Maurits Lammertink (Roompot), Adrien Niyonshuti (MTN-Qhubeka), Giacomo Tomio (Roth-Skoda). Fabian Schormair (Heizomat) verloor terrein bij de eerste beklimming. Veel voorsprong verwierven ze niet en wanneer het peleton in stukken brak kwam een eerste groep van 20 renners aansluiten. De 24 vooraan werden 18: Nikolas Maes, Tom Boonen, Petr Vakoc, Moreno Hofland, Maarten Tjalingii, Andreas Schillinger, Edward Theuns, Linus Gerdemann, Christian Mager, Troels Ronning Vinther, Fabian Wegmann, Michel Kreder, Maurits Lammertink, Gerald Ciolek, Youcef Reguiui, Clement Koretzky, Sam Oomen, Antwan Tolhoek. Het peleton volgde op 1'05". De voorsprong steeg tot meer dan 2 min, het signaal aan Giant-Alpecin om de achtervolging op gang te brengen. Vooraan moesten enkele renners de rol lossen, het peleton kwam dichter. Het was zeer warm en de renners namen veelvuldig drank aan. Er vormde zich een nieuwe kopgroep van 5 renners: Nikolas Maes (ETIXX-QUICK STEP), Tom Boonen (ETIXX-QUICK STEP), Andreas Schillinger (BORA-ARGON 18), Edward Theuns (TOPSPORT VLAANDEREN-BALOISE) und Linus Gerdemann (CULT ENERGY PRO CYCLING) hadden een voorsprong van 300 meter op de eerste achtervolgers. Het peleton bleef lang op 2 min. In de plaatselijke ronden kwam het peleton dichter, maar de vijf bleven voorop. Tom Boonen werd gelanceerd door zijn ploeggenoot Maes en won de spurt voor Edward Theuns. Een minuut later won Kittel de spurt van de eerste achtervolgers. Otto won 4 sec later de spurt van het tweede peleton en werd 32ste op 168 deelnemers.
Van woensdag 3 tot zondag 7 juni 2015
Skoda Tour de Luxembourg
Skodatour
deelnemers:
15 ploegen van 8 renners, waaronder 6 World Tour ploegen.


Zondag 7 juni 2015
Rit 4: Mersch - Luxembourg 156 km

Gerdemann verdedigde zijn gele trui met succes.
Otto 72ste in rit en 41ste in eindstand

Winnaar van de laatste rit over 156 km van Mersch naar Luxemburg was Sean de Bie (Lotto-Soudal). Hij was in de eerste tien km te samen met Kenneth van Bilsen (Cofidis), Jimmy Engoulvent (Europcar), Jaco Venter (MTN-Qhubeka), Frédéric Brun (Bretagne-Séché), Simone Antonini (Wanty-Groupe Gobert), Björn Leukemanns (Wanty-Groupe Gobert), Leonarde Duque (Colombia), Olivier Chevalier (Wallonie-Bruxelles), Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles) en Kristian Haugaard (Leopard) ontsnapt. Ze kregen een maximum voorsprong van 6 min. Bij aanvang van de lokale ronden bleven daarvan nog 2 minuten over. Ondanks 3 beklimmingen over de Pabeierbierg hielden ze 40 sec voorsprong op het peleton. Topsport Vlaanderen had niemand mee in de ontsnapping. Ze telden ook 4 renners onder de 25 opgevers. Otto reed de rit uit als 72ste. In het eindklassement werd hij 41ste
Zaterdag 6 juni 2015
Rit 3: Eschweiler - Diekirch 161 km

Greipel blijft de beste spurter. Otto 46ste

peleton

Volgende 7 renners maakten deel uit van de ontsnapping van de dag: Rodolfo Torres (Colombia), Arnaud Gérard (Bretagne-Séché), Romain Hardy (Cofidis), Patrick Olesen (Leopard Development), Jens Debusschere (Lotto-Soudal), Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles) en Bryan Coquard (Europcar). Meer als 3 min voorsprong kregen ze niet. Torres nam de beklimmingen voor zijn rekening om de bergtrui in de ploeg Colombia te houden. Greipel moest af en toe de rol lossen, maar toen zich in de finale een kopgroep vormde van 50 renners was hij er opnieuw bij. Otto bevond zich ook in die groep en kwam als 46ste over de lijn. In het klassement klimt Otto naar de 38ste plaats
Vrijdag 5 juni 2015
Rit 2: Ell - Walferdange 186 km

Linus Gerdemann ritwinnaar, Otto 35ste

Tussen Ell en Walferdinge lagen 186 km en 9 hellingen tellend voor het bergklassement. En deze zorgden ervoor dat de algemene rangschikking overhoop werd gegooid. Het tempo na de start lag zeer hoog. Na 15 km vertrok een vlucht van 4 renners: Fabio Duarte (COL), Stijn Steels (TSV), Johnny Hoogerland (Roompot) en Loïc Pestiaux (Wallon Brux). In Holtz, na 30 km, is de voorsprong al gestegen tot 5 min! Duarte toonde zich de beste op de beklimmingen. Stijn Steels reed lek maar kon opnieuw aansluiten vooraan. Het is zeer warm en de renners bevoorraadden zich met water. De voorsprong bereikte maximum 8 min. In het peleton werd tempo gemaakt door Lotto en Wanty. closeupOp de Mariendallerhaff moest Pestiaux lossen. Steels verhoogde het tempo en ook Johnny Hoogerland moest lossen. Het peleton naderde tot op 4'25". De laatste 35 km zijn er nog 3 beklimmingen van 1ste categorie. Greipel moest het peleton laten gaan. Het peleton brak in 2 stukken. Het duo Linus Gerdemann (CLT) en Marc De Maar (Roompot) ontsnapten uit het peleton en sloten aan bij Duarte en Steels. Gerdemann wint de rit en wordt de nieuwe leider in het klassement. Jelle Wallaeys (TSV) is 3de in de rit en wordt 4de in het klassement. Oliver Naesen (TSV) werd de nieuwe leider in het jongerenklassement.
Otto reed gans de rit vooraan in het peleton en eindigde op de 35ste plaats op 2'26" van de winnaar. Veel renners verloren 15 tot 30 min in deze rit. Otto stijgt in de algemene rangschikking van plaats 67 naar plaats 40.
Donderdag 4 juni 2015
Rit 1: Dommeldange - Clemency 213 km

Greipel wint massaspurt, Otto 44ste.

Langste rit van de Tour. Met 6 beklimmingen GPM, laatste klim Col de l'Europe 8% op 55 km van de aankomst. In Clemency 2 plaatselijke ronden van 14,2 km.
groep Van bij de start vertrok de ontsnapping van de dag: Schlegter (Leopard), Brammaier (MTN), Devriendt (Wanty), Mike Terpstra (Roompot), Zurlo (United Healthcare) en Ampler (Differdingen). Deze renners namen tot 6'25" voorsprong, maar werden de laatste 10 km ingerekend. Devriendt veroverde het meest punten voor het bergklassement en werd de eerste drager van de rode bergtrui.
De rit eindigde in een massaspurt met 100 renners. Andre Greipel (Lotto Soudal) werd perfect gegangmaakt en won voor Gasparotto (Wanty) en Ratto (United Healthcare). Antoine Demoitie (Wallon Brux) werd de eerste Belg op de 9de plaats; Otto reed de spurt in dienst van Edward Theuns, die als 13de eindigde. Otto zelf werd als 44ste geklasseerd en steeg 10 plaatsen in de algemene rangschikking.
Woensdag 3 juni 2015
Proloog: 2,67 km

Petit winnaar, Otto 77ste.

Woensdagavond 3 juni, eerste start om 19:00h. Afstand 2,67 km. Parcours met veel bochten, licht dalend de eerste 2 km, eindigend sterk bergop naar Place Guillaume, in het centrum van de stad Luxemburg. Gunstige weersomstandigheden.
Engoulvent (Europacar) reeds vier maal winnaar van deze proloog, moest zich met de vierde plaats tevredenstellen. Winnaar werd Adrien Petit (Cofidis) met een tijd van 3'58"68 (40,27 km/h) de enige die onder de 4 minuten bleef. Twee andere Fransen legden beslag op de dichtste ereplaatsen: Bryan Coquard (Europcar) en Arnaud Gérard (Bretagne SE). Otto eindigde als 77ste in een tijd van 4'22"65 (36,60 km/h). De Ier Matt Brammaier (MTN Qhubeka) werd laatste gerangschikt in een tijd van 5'20"50.
Maandag 25 mei 2015
Stan Ockers Classic 174 km

Otto 8ste

Otto
Zondag 24 mei 2015
GP Wase Polders 168 km

Otto 80ste

Otto
Zondag 17 mei 2015
GP Claude Criquielion 178 km

Otto 114de in spurt voor 8ste plaats

Otto
Van woensdag 6 tot zondag 10 mei 2015
4 Jours de Dunkerque

Zaterdag 9 mei 2015
Rit 4: Lestrem-Cassel 178 km

Otto, val en opgave

Vrijdag 8 mei 2015
Rit 3: Barlin-Saint Omer 176 km

Otto 106de

Donderdag 7 mei 2015
Rit 2: Fontaine au Pire-Maubeuge 179 km

Otto 90ste

Woensdag 6 mei 2015
Rit 1: Dunkerque-Orchies 179 km

Otto 54ste

tour
Van 1 tot 3 mei 2015
Tour de Yorkshire
yorkcity
Zondag 3 mei 2015
Wakefield-Leeds 167 km

Ben Hermans ritwinnaar
Nordhaug eindwinnaar
Otto 47ste (groep 3) en 44ste in eindklassement

peleton De laatste rit was de zwaarste rit. Zes hellingen kwamen in aanmerking voor het bergklassement. Aanvankelijk reden de renners in de zon maar het laatste uur moest in de regen afgewerkt worden. Er was een "vlucht van de dag" met 7 renners die tot 5 min voorsprong namen. Al vroeg bleven alleen Craddock en Edet over. Een vrij omvangrijke groep hield het duo binnen schot. Deze groep werd bij iedere beklimming uitgedund. Ook Otto moest loslaten. Uiteindelijk bleven een 20-tal renners over. Daaruit ontsnapte Ben Hermans. Hij reed Craddock voorbij en won de laatste rit met 100m voorsprong op de kopgroep. Otto eindigde vooraan van groep 3 als 47ste.
Zaterdag 2 mei 2015
Selby-York 174 km

Moreno Hofland wint massaspurt
Nordhaug blijft leider
Otto 93ste achteraan peleton en ... op 6 sec

wiggins De tweede rit was een vlakke rit en zoals verwacht werd in een massaspurt voor de ritzege gestreden. Van een lange vlucht van 8 renners bleef op het einde alleen nog Bert De Backer over. Hij werde de laatste km voorbij gereden eerst door Turgis, daarna door Van Avermaet. Maar de aanvallers werden gegrepen en Moreno Hofland won die spurt, meteen de eerste zege voor de Worldtourploeg LottoNL-Jumbo! Otto werd op Eurosport goed in beeld gebracht, achteraan in het peleton. In de finale schoof Otto op naar voor, maar uiteindelijk kwam Otto opnieuw achteraan terecht in het spoor van ... Wiggins. De ijverige commissarissen hadden een "gat" gezien zodat het merendeel van de renners in het peleton nog 6 seconden tijdverlies aangesmeerd kregen. Ook Otto.
Vrijdag 1 mei 2015
Bridlington-Scarborough 174 km

Lars Petter Nordhaug wint eerste rit
Otto 35ste vooraan groep 3

teamTSV
De eerste rit was heuvelachtig. Dicht bij de kust, dus ook veel wind. Het deelnemersveld werd wijd verspreid over het parcours. Op 40 km van de aankomst werd Quemeneur ingelopen. Hij kwam alleen aan de leiding toen zijn vluchtgezel Tim Declercq ten val kwam. Op dezelfde plaats deed er zich een massale valpartij voor in het peleton. Team Sky telde veel slachtoffers maar ook Topsport Vlaanderen werd daar achteruitgeslagen. Meteen kwam de beslissende ontsnapping tot stand. Vijf man reden weg van de kopgroep. Van Avermaet kon nog de sprong maken van groep 3 naar groep 2, maar de vijf bleven voorop. Otto begon de spurt op kop van groep 3, maar moest Boudat en Kneisky laten voorgaan .
Zondag 26 april 2015
Luik-Bastenaken-Luik
pesant

Otto mee met vlucht van de dag !

Luik - Bastenaken - Luik is een enorm zware wedstrijd. Zeker als de koers verloopt zoals dit jaar: een hevige start, een vroege vlucht die al in Stavelot eraan is, en een snel koersverloop de hele dag. Valverde won, hij klopte in de straten van Ans Julian Alaphilippe en Joaquim Rodriguez.

Het duurde een uur vooraleer de vlucht van de dag vorm kreeg. Ze waren met acht, Otto was er bij. De benen voelden goed en Otto sprokkelde punten voor de bergprijs. Er werd goed samengewerkt, het peleton liet begaan, de voorsprong liep op tot meer dan 7 minuten. Europcar, die geen renner hadden in de kopgroep, begonnen te achtervolgen. Toen ook Movistar tempo begon te maken bij het naderen van Stavelot smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Na de beklimmingen van Wanne, Stokeu en Haute Levée was het peleton uitgedund tot minder dan 50 man. Voor Otto begon de afstand te wegen en hij moest afhaken.


kopgroep
Woensdag 22 april 2015
Waalse Pijl

Valverde de sterkste op Muur van Hoei !
De Waalse Pijl is een lastige wedstrijd. Dit jaar moest de muur van Hoei vier maal beklommen worden.De wedstrijd werd ontsierd door verschillende valpartijen. En toch werd de wedstrijd verreden aan een gemiddelde snelheid boven de 40 km/h. Valverde won, hij klopte Alaphilippe, Albasini en Rodriguez in de spurt bergop.

Na nog geen 10 km kreeg de vlucht van de dag vorm. Ze waren met vijf: De Gendt, Van Speybrouk, Baugnies, Honig en Ratto. Er werd goed samengewerkt. Ook Teunissen en Feillu kwamen aansluiten. Het peleton liet begaan, de voorsprong liep op tot meer dan 7 minuten. Eens de grens van 150 km voorbij, verbrokkelde de kopgroep en bij de laatste doortocht over de muur van Hoei werden de laatste koplopers door het peleton bijgehaald.
Otto had goede benen maar aan zijn uithoudingsvermogen moet nog gewerkt worden. Op de laatste beklimmingen ging het te snel.


denain
Donderdag 16 april 2015
Grand Prix de Denain

Nacer Bouhanni wint massaspurt
Eindelijk mooi weer, ideaal om te koersen. Zeer snelle start. Paillot en Dufrasne ontsnapten en namen 50 sec voorsprong, maar het peleton kwam terug aansluiten. Val en opgave van Jauregui. Na 70 km ontsnapten Dewinter, Geniez en Turgot. Hun voorsprong groeide tot 3'50", ondanks dat het peleton bleef rijden aan 45 km/h gemiddeld. Europcar en Cofidis begonnen te achtervolgen om hun spurters in stelling te brengen. Van de 3 vluchters bleef alleen Geniez overeind in de finale, maar ook hij werd teruggegrepen op 4 km van de aankomst. In de spurt was Bouhanni duidelijk de snelste voor Boris Vallee. Otto reed duidelijk beter dan in Italie en stelde zich in de spurt ten dienste van zijn ploegmaats.

volta

Stefan Küng soleert naar zege

Het duurde lang voordat de vlucht van de dag wegreed. Ondanks vele aanvalspogingen in een regenachtige openingsfase was het peloton na anderhalf uur koers nog compleet. Uiteindelijk kreeg Ike Groen (Join-S|De Rijke) als eerste een vrijgeleide. Later kwamen zes renners bij hem aansluiten: Sam Oomen (Rabobank), Reinier Honig (Roompot Oranje Peloton), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Manuel Senni (BMC), Marek Rutkiewicz (CCC Sprandi Polkowice) en Michael Vingerling (3M).
De kopgroep kreeg niet meer dan drie minuten van het peloton. Door het kleine verschil kon een groep van zeven achtervolgers – met daarbij onder meer Danilo Wyss van BMC – de oversteek maken op zestig kilometer van de meet. Twintig kilometer later konden ook Jetse Bol (Join-S|De Rijke), Stefan Küng (BMC), Huub Duyjn (Roompot Oranje Peloton) en Dimitri Claeys (Verandas Willems) aansluiten bij een inmiddels ietwat uitgedunde kopgroep.
In het peloton zorgde CCC Sprandi Polkowice voor het achtervolgingswerk, maar de Poolse formatie kwam amper dichterbij. De voorsprong bleef schommelen rond de minuut. De kopmannen van de ploeg, Davide Rebellin en Maciej Paterski, besloten daarom op twintig kilometer voor het einde zelf aan te vallen om zo het gat te dichten, maar ook dat werkte niet. Het duo werd snel gegrepen door het peloton. Ondertussen was Küng vooraan weggesprongen bij de rest van de kopgroep. Het 21-jarige talent van BMC kreeg in eerste instantie Lindeman en Claeys met zich mee, maar hij kwam snel alleen te zitten. Niemand kon zijn tempo volgen. Daarachter lag het sterk uitgedunde peloton door een spervuur van demarrages in verschillende stukken, maar zij kwamen geen meter dichterbij. Integendeel: een imponerende Küng liep steeds verder uit.
settimana
De Settimana da Coppi e Bartali werd verreden in Italië in de regio Emilia-Romagna aan de Adriatische kust. 198 Renners aan de start voor 600 km over 4 dagen. Het heuvelachtige parcours en het koud regenweer dit jaar, maakten de wedstrijd selektief. Geen gemakkelijke opdracht voor Otto die net uit een rustperiode kwam en moest wedijveren met tegenstanders die reeds 2 maanden in competitie waren.
Zondag 29 maart 2015
Pavullo - Roccapelago 141 km

Opgave Otto (val). Meintjes wint laatste rit en ronde !
Tijdens de laatste rit werden nog 33 opgaven genoteerd. Wie gedacht had dat de laatste rit een gezondheidswandeling zou worden in de zon en tussen de besneeuwde flanken, kwam bedrogen uit. Ten eerste waren er nog veel kandidaten om de leiderspositie van Swift aan te vallen. Ten tweede waren er nog veel renners die de laatste kans wilden benutten om nog hun blazoen op te smukken. Niet in het minst Louis Meintjes van MTN Qhubeka. Bij zijn ultieme aanval op het einde van de rit moesten zijn voornaamste tegenstanders Cunego, Rebellin en Swift passen. Louis nam voldoende voorsprong voor ritwinst en de eindoverwinning.
Voor Otto begon het slecht. Met de opgelopen kwetsuren van gisteren moest hij noodgedwongen vroeg in de rit opgeven.


Zaterdag 28 maart 2015
Calderara di Reno - Crevalcore 170km

Massaspurt
Mooi zonnig zuiders weer ! Na de zware rit van gisteren kwam een vlakke rit van 173 km van pas. Niettemin werd de rit in gesloten groep afgelegd aan 47,89 km/h ! Team Sky controleerde de wedstrijd en hield Swift aan de leiding in het klassement. De rit eindigde op een massaspurt die werd gewonnen door Chicci voor Belletti en Colli. Op het einde viel er nog een massale valpartij te betreuren. Otto lag er ook bij en kwam 6 min na de winnaar over de aankomstlijn, met behoorlijk wat schaafwonden.

settimana
Vrijdag 27 maart 2015
Cesenatico-Carducci 156 km

Uitgerafeld
De renners werden voor 156 km op de weg gestuurd in mist en regen. De laatste 100 km moest de Monte Tiffi 5 maal beklommen worden. 560m hoog, 8 km klimmen aan gemiddeld 7%, max 16%. Het ging er hard aan toe, het deelnemersveld werd uiteengereten. 45 Renners gaven op. De laatst gerangschikte de Colombiaan Hernandez eindigde op 37 min. Otto bereikte de aankomstlijn rond de 100ste plaats op 24 min. Thomas Sprengers beperkte de schade tot 3 min op de 23ste plaats. Ben Swift team Sky won de rit (34,41 km/h) en werd meteen leider in de stand.

Donderdag 26 maart 2015
1ste Halve rit: Gatteo-Gatteo 100km

Massaspurt
Zwaar bewolkt en koud weer! In het begin van de rit onstsnapten 5 renners: Matthias Krizek , Gianfranco Zilioli , Bruno Maltar , Adrien Niyonshuti and Davide Ballerini. Ze namen tot 5 min voorsprong, maar team Sky zorgde voor een hergroepering. Na 50 km volgde de beklimming van de Rubicone (351 m, max 14%) en na 65 km de Massamanente (495m, max 18%). Na deze beklimmingen was het deelnemersveld gesplitst in twee stukken van elk ongeveer 100 renners. De eerste groep besliste in een massaspurt de overwinning. Belletti won voor Bole en Clausen. (43,56 km/h). Thomas Sprengers eindigde als 11de. Het tweede peleton eindigde op 10 min. Otto kon de schade nog beperken tot een achterstand van 4 min.

2de Halve rit: Ploegentijdrit 17km

Valpartijen
Ieder team bracht 2 ploegen van 4 renners aan de start. Voor Topsport kwamen Campenaerts, De Tier, Lietaer en Van Meirhaeghe eerst aan de start. Floris viel in de derde bocht en Eliot raakte verderop een geparkeerde wagen. Victor en Jef moesten het grootste deel van de tijdrit als duo afwerken en eindigden met 15'51" op de 35ste plaats. Otto startte in het tweede viertal met Sprengers, Van Hecke en Van Overberghe. Zij sloten af in 15'31" op de 19de plaats.

horizontalelijn
villajoyosa tot 21 januari 2015
Trainingsstage Topsport Vlaanderen Baloise:
Donderdag zit onze trainingsstage in het Spaanse Villajoyosa erop, iedereen verlaat Hotel Allon Mediterrània richting België. Zaterdag volgt dan nog een groepstraining in België. Stevige trainingen, genoeg hoogtemeters, maar ook een bezoek aan een chocoladefabriek, één van de specialiteiten van deze regio, stonden op het programma. Uiteraard werd er ook weer tijd vrij gemaakt voor interviewsessies en video opnames en deed wielerfotograaf Tim Dewaele zijn werk voor onze officiële actiebeelden en portretten.
horizontalelijn
terug

om terug te gaan naar startpagina:
startpagina