Piste 2014/2015

vdhauwe

-->
aflossing
z6sdagen Gent
podiumEK
EK Scratch
otto
z6sdagen Gent
groepsfoto
Stage Calpe
zege
EK Scratch
cavendish
z6sdagen Gent
calpe
Stage Calpe
podium
EK Scratch
otto
z6sdagen Gent
neopro
Neo Profs
podium
BK Scratch 2013
madison
BK Ploegkoers 2013
omnium
BK Omnium 2013
omnium
BK Omnium 2013
mexicana
Federacion Mexicana
gent
UIV Gent 2013
gent
UIV Gent 2013
gent
UIV Gent 2013
gent
UIV Gent 2013
logo
EK Apeldoorn
apeldoorn
EK Apeldoorn
apeldoorn
EK Apeldoorn
cavendish
VWEM Belgian Open
belgianopen
VWEM Belgian Open
belgianopen
VWEM Belgian Open
madison
VWEM Belgian Open
logo
Sangalhos EK U23
aflossing
Sangalhos EK U23
publiek
Sangalhos EK U23
spurt
Ottergem
PROGRAMMA
Otto kiest uit volgende wedstrijden:

2015:

4 tot 5 juli: GP Poland
14 tot 19 juli: EK U23 in Athene
11 tot 12 sept: Open des Nations, Roubaix
1 tot 3 okt: 3 Jours d'Aigle
14 tot 18 oktober: EK Elites in Grenchen
17 tot 22 nov: z6sdagen van Gent.
30 okt tot 1 nov World Cup 1 Cali Colombia.
14-15 nov: VWEM Belgian Open.
5 tot 6 dec: World Cup 2 Cambridge NZL.
19 tot 20 dec: VWEM, Christmas Meeting

2016:

VWEM BK
World Cup 3.
6 Tage Rennen Berlin.
WK Elites.
tussenlijn

Snelnieuws

OttoWegseizoen 2015

In 2015 blijtt Otto als prof aan de slag voor Topsport Vlaanderen Baloise .

logoTSV

tussenlijn

avs
zilver
brons podium
logo
velodroom
federacion
velodroom
mondociclismo
podiumone
track
velodrome
panorama
bloemen
podiumtwo
belgischevlag
teampursuit
val
spurt
closeup
oprollen
scorebord
velodromo
kopgroep
affiche
tribuneB
hotel ascot

tussenlijn
WKlogo
Zondag 22 februari 2015
WK Ploegkoers

Jasper De Buyst-Otto Vergaerde brons

Niet gemakkelijk, maar wel op podium.

podium
Jasper en Otto wonnen zowel in de eerste als in de derde klassementsspurt 3 punten en openden hiermee de wedstrijd op gelijke hoogte van de favorieten Cocquard-Kneisky. Ze moesten wel Christian-Doull laten voorgaan, want de Britten hadden een winstronde genomen. De strijd om de punten werd beheerst door de Fransen, de Italianen en de Belgen. Halfkoers hadden Cocquard-Kneisky 16 p, Jasper en Otto 14p, Bertazzo-Viviani en Muntaner-Torres 7p. De Britten hadden hun winstronde met succes verdedigd en bleven op kop. Hierna volgde een harde strijd voor de medailles. Ook de Duitsers en de Zwitsers mengden zich in het debat. Otto had al aan 4 klassementsspurten deelgenomen en zat even in in dipje. Geen punten meer, maar ook geen verliesronde. De Britten, en met hen nog 5 andere ploegen kregen 2 verliesronden aan hun been. Net voor de eindspurt zakten Jasper en Otto terug naar de 4de plaats. Met nog 3 ronden te gaan werd Otto in de strijd geworpen door Jasper. Om het brons te veroveren moest Otto minstens 1 punt winnen in de eindspurt en eindigen voor de Spanjaarden. De Tsjechen reden onreglementair Otto voorbij op de blauwe band, drumden Otto uit het wiel van de Fransen en de Italianen. Maar Otto was zijn dipje al te boven gekomen en hield de Spanjaarden achter zich en veroverde het laatste punt dat recht gaf op brons!

ronden punten
1 Cocquard-Kneisky FRA 0 21
2 Bertazzo-Viviani ITA 0 20
3 De Buyst-Vergaerde BEL 0 15
4 Muntaner-Torres ESP 0 15
5 Bommel-Reinhardt GER 0 12
6 Blaha-Hacecky CZE 0 3
7 Bobridge-O'Shea AUS 1 8
8 Christan-Doull GRB 1 2
9 Graf-Muller AUT 1 2
10 Arango-Roldan COL 2 5
11 Gladysch-Kreminskye UKR 2 4
12 Schir-Pasche SUI 2 2
13 Cheung-Leung HNG 2 1
DNF Bulling Gough NZL 2 0

 

Maak kennis met de nieuwe wereldkampioen omnium: Fernando Gaviria
In de ronde van San Luis versloeg hij Cavendish twee keer in de spurt.
Niet te verwonderen dat ook de Belgische pers een paar vragen stelde. Fernando kwam aardig uit de hoek:
Ken je Tom Boonen?
Enkel van de foto's
Ken je Jasper De Buyst?
Neen, sorry. Veel referenties heb ik niet in het omnium. Met Europees Kampioen Otto Vergaerde bijvoorbeeld, ben ik bevriend op Facebook.
Donderdag 19 februari 2015
WK Scratch

Otto 11de

startOtto eindigde als 11de. Teleurgesteld. Otto had een groter verzet dan gewoonlijk laten monteren, en dit kwam hem duur te staan. Het vlotte niet in de wedstrijd.
20 Deelnemers aan de start voor 15 km. De Nieuw-Zeelander Gough was nog niet bekomen van de finale ploegenachtervolging en gaf op na een paar ronden. Tot halfweg koers reden alle renners op reserve. De Zwitser Thiery was de eerste aanvaller. In het peleton werd niet gereageerd zodat Thiery 1/4 ronde voorsprong nam. Wanneer Liß de tegenaanval inzette kwam alles spoedig samen. Nieuwe aanval van Lea met Cheung. Torres en Gladys waren de eerste achtervolgers. In het peleton werd geaarzeld. Liß reed alleen tot bij de 4 leiders. In het peleton werd niet samengewerkt en de vijf koplopers namen een 1/4 ronde voorsprong. De laatste km reden Kovalev en Gibson weg van het aarzelend peleton, maar te laat om nog vooraan aan te sluiten. Wanneer een vijftal geloste renners werden gedubbeld door de leiders maakte Liß gebruik van de verwarring om weg te springen en werd wereldkampioen! .

Op voordracht van bondscoach Peter Pieters selecteerde de Sporttechnische Commissie volgende renners om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Piste, die zullen plaatsvinden van woensdag 18 februari tot zondag 22 februari 2015 in Saint-Quentin-en-Yvelines (Frankrijk): Dominique CORNU – Jasper DE BUYST – Moreno DE PAUW – Jonathan DUFRASNE – Otto VERGAERDE Reserve: Jonas RICKAERT

PROGRAMMA:
18-19.02.2015 – Ploegenachtervolging
19.02.2015 – Scratch
20.02.2015 – Puntenkoers
20-21.02.2015 – Omnium
21.02.2015 – Individuele achtervolging
22.02.2015 – Ploegkoers

horizontalelijn
Zondag 8 februari 2015
Trofeo Arturo Sintes (Palma de Mallorca)

Jasper De Buyst - Otto Vergaerde winnen ploegkoers

Terwijl de nationale pisteploeg op training was op Mallorca, maakten ze van de gelegenheid gebruik de spieren te testen in de Trofeo Arturo Sintes in de Palma Arena. Niet minder dan 90 renners namen deel aan de meeting. Veel Spanjaarden maar ook renners uit USA, Belgie, Ierland, Duitsland, e.a.
Nadat Jasper De Buyst de puntenkoers had gewonnen voor Alberto Torres en Moreno De Pauw, kwam hij ook aan de start van de ploegkoers met Otto. Vijf ploegen bleven in de 0-ronde. De rest verloor één tot vijf ronden. Jasper en Otto toonden hun snelle benen en veroverden het meeste punten. Ze wonnen de ploegkoers voor de wereldkampioenen Muntaner-Torres en de Amerikanen Lea-Duehring.

Ronden Punten
1 De Buyst-Vergaerde 0 66
2 Montaner-Torres 0 59
3 Lea-Duehring 0 52
4 Müller-Irvine 0 3
5 Clarke-Fallon 0 1

mallorca

horizontalelijn
berlin

Berliner 6 Tagerennen
Donderdag 22 tot dinsdag 27 januari 2015
Lucas Liß - Otto Vergaerde door pech uitgeschakeld

Net op de dag dat ze hun waarde bewezen door de grote ploegkoers te winnen, sloeg voor Otto en Lucas het noodlot toe. Tijdens de aflossing voor de snelste baanronde, kwam Otto zwaar ten val. Gelukkig kwam hij vlug overeind en kon hij te voet naar zijn cabine. Ondertussen had Lucas de beste tijd gerealiseerd en volgden de bloemen voor een nieuwe huldiging. Voor alle zekerheid werd Otto overgebracht naar het ziekenhuis. Een ongeluk komt nooit alleen, in het ziekenhuis kwam Otto nog eens ten val, toen een steunwiel van de brancard het begaf!
Het onderzoek toonde dat er geen zware letsels of breuken waren. Otto had vooral last van brandwonden en een pijnlijke knie. Maar de 4de dag was ten einde en Otto kon beginnen werken aan zijn herstel.
De voorlaatste dag verscheen Otto aan de start. Hij reed mee, maar aanvallen zat er niet in. Voor de grote ploegkoers werd Otto geneutraliseerd. Dat was een dure grap. Door de neutralisatie kregen Otto en Lucas 10 verliesronden aangesmeerd! Meteen zakten ze in de stand naar een plaats buiten de top 10! Maar dat is nog niets vergeleken met het feit dat ondertussen de vader van Lucas was overleden.
Hierdoor moest Lucas opgeven. Otto stond er alleen voor, en werd tot opgave gedwongen net voor de finale.

aflossing

De belangstelling voor de zesdagen in Berlijn is opmerkelijk. Iedere dag volle bak = 12.500 toeschouwers. In de wandelgangen achter de tribunes is het een drukte van jewelste. Eet- en drankkramen à volonté, verkopers van fietsen, boeken en tijdschriften tot auto's. Tussen de wedstrijden voor profs zijn er nog wedsrijden voor de jeugd, sprinters en stayers. De brandweer zorgt meermaals voor vuurwerk. Dat alles wordt sterk geaccentueerd met spotlichten en chear girls.

Otto kreeg een mooie uitnodiging om deel te nemen in Berlijn. Hij kreeg er ook een ploegmaat met talent: Lucas Liß tweevoudig Europees Kampioen Omnium! Beide zeer jong, maar de inrichters verwachtten dat ze zouden meestrijden voor een top 5 plaats.

Parade der Asse
Iedere avond werd de zesdagen geopend met een parade van Europese Kampioenen en de Wereldkampioen Muntaner. Ook Otto en Lucas waren daarbij. Iedere dag bloemen en de sportpalastwalzer.

De eerste 2 dagen had Lucas het moeilijk. Hij is sterk in individuele nummers, maar in groepswedstrijden is hij nog op zoek naar de goeie tactiek.Otto trachtte bij te sturen, maar na 2 avonden stonden ze reeds met een achterstand van 6 ronden. Dag3 bleven ze in de 0 ronde en dag 4 namen ze zelfs een winstronde op de topploegen. Meteen namen ze afstand van het middenveld en stevenden ze af op een mooie ereplaats in de rangschikking. Toen sloeg de pech toe! Net als in Gent toonde Otto dat hij een plaats verdient in het wereldje van ploegkoersen. De toppers tonen in ieder geval respect voor de nieuwkomer.

horizontalelijn
villajoyosa tot 21 januari 2015
Trainingsstage Topsport Vlaanderen Baloise:
Donderdag zit onze trainingsstage in het Spaanse Villajoyosa erop, iedereen verlaat Hotel Allon Mediterrània richting België. Zaterdag volgt dan nog een groepstraining in België. Stevige trainingen, genoeg hoogtemeters, maar ook een bezoek aan een chocoladefabriek, één van de specialiteiten van deze regio, stonden op het programma. Uiteraard werd er ook weer tijd vrij gemaakt voor interviewsessies en video opnames en deed wielerfotograaf Tim Dewaele zijn werk voor onze officiële actiebeelden en portretten.
horizontalelijn
Zondag 10 januari 2015
Memorial Anita Lambert

Ken De Fauw - Otto Vergaerde winnen ploegkoers

Naar jaarlijkse gewoonte werd de Memorial Anita Lambert ingericht in het VWEM door Staf Boone. Aangezien Otto vrij was kon hij Staf een groot plezier doen, en liet zich inschrijven voor de ploegkoers met Ken De Fauw. Daarmee was Marc De Fauw ook tevreden.
Gezien het deelnemersveld kon men voorspellen dat het vooral een duel zou worden tussen Otto en Nicky Coquyt. Otto begon perfect met het winnen van de eerste klassementspurt. Daarna begon het duel tussen Nicky en Otto met hun respectieve ploegmaats Van Raepenbusch en De Fauw. De rest van het deelnemersveld hoopte te kunnen profiteren van dit duel. Maxim Vekeman was zowat de enige die zijn eigen kans ging en af en toe in de kaart speelde van de favorieteploegen. Op weg naar de laatste klassementspurt plaatste Cocquyt wel een gevaarlijke uitval zodat Otto verplicht was het tempo te maken aan kop van het peleton. Cornet lag op vinkenslag maar ondanks al het kopwerk reed Otto in de laatste spurt weg van het peleton. De overwinning was binnen, met dank aan Ken De Fauw om overeind te blijven.

horizontalelijn
2015
horizontalelijn
BK0
Meeting zondag 28 december 2014
Otto met Moreno De Pauw 2de in ploegkoers

otto BK Ploegkoers over 160 ronden met 8 klassementen.
10 Ploegen aan de start.
Na het tumult van gisteren had Otto geen al te beste nacht. Daar bovenop kreeg hij nog een aanval van buikgriep.
Aan trainingstempo ging het naar de eerste spurt. De Buyst vertrok op kop en De Pauw bleef steken in het wiel. Ook op weg naar de 2de spurt gebeurde er niets. Michiels trok van ver de spurt aan.
In de laatste rechte lijn kwam Otto zij aan zij met De Buyst voorbij Michiels. Met het blote oog was het niet te zien wie won. De jury kende de overwinning toe aan De Buyst. Na de spurt zijn de favorieten De Buyst-De Ketele met De Pauw-Vergaerde een kwart ronde voor op het peleton. Maar ze reden niet vol door en Michiels-Van Beethoven konden vooraan aansluiten. Voornoemde 3 ploegen namen een winstronde. Pyfferoen viel aan voor de 3de spurt. Die werd gewonnen door De Pauw. Na een aanval van Vekeman was het de beurt aan De Ketele om aan te vallen op een ogenblik dat Otto na aflossing te ver achteraan zat in het peleton. Moreno reed weg van het peleton dat in 2 delen was opgesplitst. De Buyst-De Ketele namen een nieuwe winstronde (op peleton deel 2). Even later namen De Pauw-Vergaerde ook een winstronde, nadien stokte het tempo en Cocquyt-De Fauw, Michiels-Van Beethoven en Bayens-Blomme konden ook een winstronde nemen. Ondertussen won De Buyst nog een spurt voor Otto. Volgde een nieuwe aanval van Vekeman en Van Beethoven. De Ketele en De Pauw sloten aan. Nieuwe aanval van De Ketele. Geen reactie in het peleton en winstronde voor De Buyst-De Ketele. Het deelnemersveld lag wijd verspreid over de baan. Otto won de voorlaatste spurt voor De Ketele, en ze reden weg. Michiels-Van Beethoven trachtten mee te gaan, maar dat mislukte. Nieuwe winstronde voor de vluchters. Het viel stil en Michiels-Van Beethoven konden hiervan gebruik maken om toch nog een winstronde te nemen. In de finale ging De Ketele nog in de aanval. Otto kreeg meer en meer last van zijn griepaanval en kon er niet meer op antwoorden. De eindspurt werd gewonnen door De Buyst.

Uitslag:
1 De Buyst - De Ketele 0 ronden 36 pnt
  op 2 ronden:    
2 De Pauw - Vergaerde 2 22
3 Michiels - Van Beethoven 2 5
  op 4 ronden:    
4 Cocquyt - De Fauw Ken 4 9
5 Bayens - Blomme 4 1
  op 5 ronden:    
6 Vekeman - Taminiaux 5 6
7 Peeters - Van Staeyen 5 4
8 Venneman - Pyfferoen 5 4
9 Rasschaert - Van Mieroop 5 1
  op 6 ronden:
10 Boussaer - Van Raepenbusch 6 0


BK2

Otto in BK Puntenkoers
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc, quis gravida magna mi a libero. Fusce vulputate eleifend sapien. Vestibulum purus quam, scelerisque ut, mollis sed, nonummy id, metus. Nullam accumsan lorem in dui. Cras ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; In ac dui quis mi consectetuer lacinia.

BK1

Zoals verwacht werd Dominique Cornu Belgisch kampioen achtervolging. Edward Theuns werd 2de en Victor Campenaerts 3de. Otto legde beslag op de 5de plaats. Otto verloor bij de start enkele seconden omdat het startblok zijn greep niet loste van de zadelpen.
Ongelooflijk hoe men, niet alleen in Gent, overal aanmoddert met toestellen die voortdurend in de fout gaan.

1 Cornu Dominique 4:27,887
2 Theuns Edward 4:31,688
3 Campenaerts Victor 4:32,140
4 Dufrasne Jonathan 4:35,003
5 Vergaerde Otto 4:41,644
horizontalelijn
christmas
Otto 5de in Scratch
Moreno 24 deelnemers voor een scatch over 60 ronden. Otto kreeg af te rekenen met pech aan zijn fiets, gelukkig nog voor de start! De buitenlanders zochten het wiel van Moreno en Otto. Pas na 3 km ontstond een eerste aanval met Kneisky, Ermenault en De Pauw. 1 Km verder was alles weer samen. Aanval van Vekeman en Van Beethoven. Levasseur in de tegenaanval met Otto. Wanneer ook Kneisky aansloot kwam alles weer samen. Halfweg koers aanval van Michiels. Boussaer, Ermenault en Kneisky volgen. Ook Otto sloot aan met Cornet in zijn wiel.
7 Leiders, maar geen samenwerking en alles kwam weer samen. Aanval van Ermenault, geen reactie. Moreno startte de tegenaanval zonder succes. Ermenault mocht een winstronde nemen. Het viel stil en Levasseur trok ten aanval. Ook hierop werd niet gereageerd en Jordan kreeg ook zijn winstronde. Michiels ondernam nog een laatste poging alsook Van Beethoven. De Fransen zijn buiten schot en de peletonspurt ging voor de ereplaatsen. Ermenault spurtte niet mee en hield Otto op. In de spurt werden Michiels en Van Beethoven nog bijgehaald door het peleton.


1
ERMENAULT Corentin
FRA19960127
2
LEVASSEUR Jordan
FRA19950529
op 1 ronde:
3
DEPAUW Moreno
BEL19910812
4
MICHIELS Killian
BEL19941007
5
VERGAERDE Otto
BEL19940715

De Pauw - Vergaerde winnen ploegkoers

podium


Moreno en Otto waren niet gelukkig met de resultaten in puntenkoers en scratch en konden dit nog goedmaken in de ploegkoers. Een ploegkoers over 100 ronden, punten te verdienen om de 20 ronden. De organisatie had haar best gedaan om toch 11 ploegen aan de start te krijgen. Er zaten wel wat onvervaren renners op de baan. Het ging er kalm aan toe in het begin. Van zohaast de 1ste klassementsspurt in aantocht kwam ging het tempo de hoogte in en werd het gevaarlijker met sommige aflossingen. Moreno en Otto deden wat er van hen verwacht werd: de eerste spurt winnen. Ze zouden ook probleemloos alle andere spurten winnen. Alleen Ermenault-Levasseur en Kneisky-Vekeman boden weerwerk, maar halfweg hadden ze begrepen dat het zinloos was. Moreno en Otto kregen geen medewerking meer en moesten het tempo maken. Michiels-Van Beethoven trokken nog ten aanval en namen 100m voorsprong. Dit was genoeg en Moreno en Otto reden het gat dicht. Na de voorlaatste spurt zaten De Pauw-Vergaerde en Ermenault-Levasseur ruim voor, maar Moreno en Otto zagen het nut niet om een winstronde re nemen.

1 DEPAUW M - VERGAERDE O 25 pnt
2 LEVASSEUR J - ERMENAULT C 14 pnt
3 KNEISKY M - VEKEMAN M 9 pnt
4 MICHIELS K - VAN BEETHOVEN M 4 pnt
op 1 ronde:
5 ROTHERMAN M - ROTHERMAN T 3 pnt
6 VAN RAEPENBUSCH R - BOUSSAER N 2 pnt
7 HESTERS J - DE GROOTE A 0 pnt
op 2 ronden:
8 DE FAUW K - PIRARD M 0 pnt
op 4 ronden:
9 THIJSSEN G - MEYERS V 0 pnt
DNF BLOMME L - BUIJL T
DNF LEFEBER C - LEFEBER M
christmas1
Otto 3de in puntenkoers
Otto24 deelnemers voor een puntenkoers over 120 ronden. Klassementsspurten om de 10 ronden. De Fransman Ermenault was de eerste aanvaller. Otto en Moreno lieten zich niet doen en streden met afwisselend succes met de Fransman voor de leidersplaats in het klassement. Aangezien er geen deftig scorebord is in het VWEM, en de speaker ook te weinig info geeft, wisten de renners nooit hoe de stand evolueerde in de wedstrijd. Ermenault en Pieters kregen in de finale verrassend een winstronde en Otto en Moreno moesten vrede nemen met een ereplaats.
horizontalelijn
van 10 tot 18 december 2014
Stage Majocar

majocar
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Peter Pieters geselecteerde renners om deel te nemen aan de stage in Majocar, die zal plaatsvinden van 10 tot 18 december 2014 in Majocar (Almeria, Spanje).
horizontalelijn
van vrijdag 5 tot zondag 7 december 2014
World Cup 2: London

london
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Peter Pieters geselecteerde renners om deel te nemen aan de tweede manche van de Wereldbeker Piste, die zal plaatsvinden van vrijdag 5 december tot zondag 7 december 2014 in Londen (Groot-Brittannië):

UITSLAGEN:

Ploegenachtervolging:
1 Australia 04:00,577
2 Great Britain 04:02,373
3 Denmark 04:02,428
4 New Zealand 04:03,773
5 Netherlands 04:04,438
10 Belgium 04:07,965
Belgische ploeg: Dominique Cornu, Jasper De Buyst, Kenny De Ketele, Moreno De Pauw


Puntenkoers:
1 Teruel Rovira Eloy ESP
2 De Ketele Kenny BEL
3 Sepulveda Eduardo ARG
4 Kurabayashi Takuto JPN
5 Avila Vanegas Edwin COL

Omnium:
1 GAVIRIA RENDON Fernando COL 197
2 LAW Scott AUS 171
3 LEA Bobby USA 164
4 VELDT Tim NED 156
5 BOUDAT Thomas FRA 152
6 GATE Aaron NZL 141
7 DIBBEN Jonathan GBR 138
8 DE BUYST Jasper BEL 129

Ploegkoers:
1 GBR1 CHRISTIAN Mark - DOULL Owain 4 p
op 1 ronde:
2 NZL BULLING Pieter - GOUGH Westley 10 p
3 GER BOMMEL Henning - REINHARDT Theo 9 p
4 AUS EDMONDSON Alexander - SCOTSON Callum 8 p
5 FRA1 COQUARD Bryan - FOURNIER Marc 8 p
6 BEL DE PAUW Moreno - VERGAERDE Otto 7 p


horizontalelijn
z6sdagen

EINDSTAND:

Plaats Ploeg Ronden Punten
1 De Buyst Jasper - De Ketele Kenny 0 440
2 Cavendish Mark - Keisse Iljo 0 394
3 Lampater Leif - Dillier Silvan 1 311
4 Rasmussen Alex - Hester Marc 2 279
5 Stopler Nick - Vergaerde Otto 7 215
6 De Pauw Moreno - Grasmann Christian 10 253
7 Torres Albert - Muntaner David 15 153
8 O'Shea Glenn - Archbold Shane 21 186
9 Savitsky Ivan - Manakov Viktor 26 186
10 Vingerling Michael - Havik Yoeri 29 109
11 Kneisky Morgan - Brisse Vivien 29 73
12 Liss Lucas - Muller Andreas 30 40
13 Caspers Didier - Van Zijl Melvin 31 6

Zondag 23 november 2014
dag 6:

Nick Stöpler - Otto Vergaerde 5de!

koppel

Nick en Otto hadden nog 2 punten nodig voor een bijkomende bonusronde. In de Puntenrit en de ploegenafvalling vielen ze net buiten de punten. Met een 4de plaats in de 500m waren de punten binnen en behielden ze een voorsprong van 2 ronden op hun naaste concurrenten. Otto veroverde nog meer punten met een 2de plaats in een dernyreeks.

Finale:
De renners begonnen afwachtend aan de ploegkoers. Uiteindelijk namen Cavendish-Keisse het initiatief om een ronde te nemen. Ze kregen Dillier-Lampater in steun. De Buyst-De Ketele moesten reageren en deden dit samen met Hester-Rasmussen. Grasmann-De Pauw dachten er toch nog aan om een aanval in te zetten voor de 5de plaats. Nadat ze vroeg een ronde hadden genomen, gingen Nick en Otto ook op zoek naar een winstronde. Daarna was het opnieuw de beurt aan Cavendish-Keisse en Hester-Rasmussen gevolgd door De Buyst-De Ketele en Dillier-Lampater. Grasmann-De Pauw namen een ronde, en zij werden gevolgd door Nick en Otto. Stöpler-Vergaerde namen alleen nog een ronde zodat ze nu 3 ronden voorsprong hadden op hun eerste achtervolgers..
Nog een halfuur te rijden. De weg was nu vrij voor de strijd voor de podiumplaatsen. Elk op zijn beurt een rondje nemen. Het begon telkens met Keisse-Cavendish die een ronde voorsprong namen, maar telkens kwamen de andere ploegen terug aansluiten. De laatste 10 minuten lieten de buitenlanders de strijd over aan de "Belgische" ploegen. De Buyst-De Ketele konden een afwachtende houding aannemen gezien hun grote voorsprong met de punten. Hoe Keisse en Cavendish zich ook inspanden, ze slaagden er niet in om de nodige winstronde te nemen.
En Otto? Die maakte zijn belofte waar: een plaats in de top 5 !

Zaterdag 22 november 2014
dag 5:

Otto blijft op koers voor de 5de plaats.

Ook de vijfde dag is goed verlopen voor Stöpler-Vergaerde. In de ploegkoersen nemen ze nog altijd vlot hun rondjes. Vandaag zelfs een rondje meer dan hun dichtste achtervolgers Grasmann-De Pauw. Die hebben nu een achterstand van 2 ronden in de algemene rangschikking. Vandaag sprokkelden Nick en Otto ook 36 punten bij elkaar. In totaal staan ze met 198 punten. Nog 2 punten en een nieuwe bonusronde wenkt. Otto mocht vandaag ook een eerste overwinning noteren in een wedstrijd achter derny. Alweer een blijk van kunnen en erkenning.
Vrijdag 21 november 2014
dag 4:

De revelatie

panorama

Over halfweg en nog altijd goed op dreef. Otto heeft talenten op de piste die in het oog springen: snel in de spurt en hij kan in "geen tijd" een gaatje toerijden. Otto kan zich ook goed positioneren en laat zich niet vlug wegdrummen. Voor zijn eerste zesdaagse heeft hij ook een voortreffelijke ploegmaat met ervaring. Nick zorgt er voor dat Otto niet te veel beginnersfouten maakt. Vandaag wonnen ze 41 punten. Ze reden de 500m met aflossing in een scherpe tijd: 27,76 sec. En in de afsluitende ploegkoers eindigden ze op de 3de plaats. Op die manier gaan ze gezwind door deze zesdaagse, vooraan in het klassement.
Donderdag 20 november 2014
dag 3:

Top 5 blijft

Ter afwisseling besloten Nick en Otto om meer in te zetten op ronden dan op punten. De oogst aan punten was minder: 35p vandaag. De kaap van 100 punten werd gerond, dus ook een bonusronde. En na middernacht werd alweer een ronde winst geboekt in de "chasse patate". Blijkbaar gaat het beter 's nachts dan 's avonds. In de stand blijven ze op de 5de plaats, maar op gelijke hoogte met Lampater-Dillier en Hester-Rasmussen wat ronden betreft.
Woensdag 19 november 2014
dag 2:

Na regen komt zonneschijn

bloemen

Otto en Nick hadden zich voorgenomen om meer punten te scoren. En dat lukte: 57p dag 2 vs 29p de eerste dag. In de ploegkoers hadden ze minder succes. Mede door het "spel van de bonusronden" en het feit dat ze bij 2 pogingen om een ronde te nemen werden gecounterd door de topploegen,moesten ze 2 verliesronden incasseren. In de "chasse patate" na middernacht konden ze samen met Muntaner-Torres een ronde nemen. Het eindresultaat voor dag 2 werd hierdoor positief: een plaats vooruit in het klassement en een zege in de ploegkoers.
Dinsdag 18 november 2014
dag 1:

Otto zeer goed uit de startblokken

derny

Otto verklaarde voor de start om voor een top 5 plaats te gaan. Sommigen stelden zich daar vragen bij. Otto toonde met de pedalen dat het hem menens is om die doelstelling waar te maken. Reeds in het eerste onderdeel, de Puntenkoers, legde hij met zijn ploegmakker Nick Stöpler beslag op de 4de plaats. Later op de avond in de Ploegkoers, de waardemeter bij uitstek, regen ze de winstronden netjes aan elkaar. Ze sloten de eerste dag af zonder rondeverlies. Nu nog wat meer punten sprokkelen in de nevennummers en het doel komt in zicht.
Dinsdag 18 tot zondag 23 november 2014
z6dagen van Gent

Deelnemers

start

Volgende renners namen de start in de z6sdagen van Gent:
1 David Muntaner ESP19830712 Albert Torres ESP19900426
2 Kenny Deketele BEL19850605 Jasper De Buyst BEL19931124
3 Iljo Keisse BEL19821221 Marc Cavendish GBR19850521
4 Shane Archbold NZL19890202 Glenn O'Shea AUS19890614
5 Silvan Dillier SUI19900803 Leif Lampater GER19821222
6 Marc Hester DEN19850628 Alex Rasmussen DEN19850628
7 Otto Vergaerde BEL19940715 Nick Stöpler NED19901122
8 Viktor Manakov RUS19920609 Ivan Savitsky RUS19920306
9 Vivien Brisse FRA19880408 Morgan Kneisky FRA19870831
10 Christ. Grassman GER19810316 Mor. De Pauw BEL19910812
11 Yoeri Havik NED19910219 Michael Vingerling NED19900628
12 Andreas Muller AUT19791125 Lucas Liss GER19920112
13 Melvin Van Zijl NED19911210 Didier Caspers NED19921001

Als een droom die werkelijkheid wordt.
Otto is de jongste deelnemer aan de start van de Gentse Zesdagen 2014.
Na de goeie prestaties dit seizoen, met als hoogtepunt de Europese Titel in Guadeloupe, heeft Melle en omstreken hooggespannen verwachtingen.

horizontalelijn
belgianopen
16 november 2014

Otto 2de met Moreno De Pauw in ploegkoers

Ploegkoers over 25 km met 5 klassementspurten. In de eerste spurt na 20 ronden werd Moreno verrast door Vanderaerden die een gat liet vallen. Otto begon aan de spurt in zesde positie maar kwam nog sterk terug met een 2de plaats na Savitsky (RUS). Het tweede klassement werd gewonnen door de Fransen Coquard-Duval die ontsnapt waren. De Russen wonnen de spurt voor de 2de plaats. Moreno loste Otto nog af in de laatste rechte lijn en mede door die (te) late aflossing werden een paar punten verloren. Tijdens het derde klassement kregen Kraus-Rugovac een vrijgeleide en namen een halve ronde voorsprong. In de spurt slonk hun voorsprong als sneeuw voor de zon, maar Otto bleef steken op de 2de plaats. Na de spurt demarreerde De Ketele. Kenny had zich met zijn ploegmaat Roy Pieters tot dan afzijdig gehouden. Savitsky-Manakov en Coquard-Duval poogden nog te reageren maar ze werden oordeelkundig afgestopt door Moreno en Otto. Moreno en Otto wonnen met de punten, maar dank zij de winstronde ging de overwinning naar De Ketele-Pieters.

15 november 2014

Otto wint ook Scratch

Na de eerste schermutselingen volgde een pauze. Daarvan profiteerden Duval (FRA) en Gibson (GBR) om een kleine voorsprong te nemen. Otto aarzelde niet een sloot aan bij de vluchters. Het trio werkte goed samen en reed snel een halve ronde voorsprong bij elkaar. In het achtervolgende peleton begon men te twijfelen en de vluchters namen een winstronde. Het tempo stokte en Otto ging opnieuw aan de haal, zonder succes. Madouas (FRA) trok ten aanval. Hij kreeg het gezelschap van De Ketele. Later kwam ook Coquard (FRA) aansluiten met nog 3 renners. Archbold (NZL) vond het welletjes en bracht het peleton terug. Nieuwe aanval van De Ketele, ditmaal met Duval. Geen best idee, de Fransman had al een ronde genomen. Otto reed onmiddellijk de kloof dicht. De Ketele zette van zeer ver de spurt in maar viel stil 2 ronden voor het einde. Otto dreigde ingesloten te worden door de Britse tandem Lawless-Gibson, maar vond toch nog een gaatje om 2de te worden in de spurt na Bryan Coquard. Voor Otto na de Puntenkoers ook de overwinning in de Scratch.

Otto winnaar van spannende Puntenkoers

Wedstrijd over 30 km met 12 klassementen. Otto begon met een vlotte winst in de eerste klassementspurt. In het tweede klassement vertrok Otto in een kansrijke positie, maar hij drong niet aan. In het eerste kwart kon alleen Lawless (GBR) aanklampen. In het tweede kwart werd Otto vooral aangevallen door De Ketele. Otto moest reageren en sloot aan bij de vluchters. Zes renners, waaronder Otto, namen een winstronde. Bij het ingaan van het laatste klassement was De Ketele genaderd tot op 2 punten. In de laatste spurt werd Otto ingesloten door de Franse tandem Coquard-Perichon, maar kon zich de laatste ronde loswerken om de spurt te winnen voor Coquard, Cazzaro (ITA) en De Ketele.

horizontalelijn
7 tot 9 november 2014

World Cup 1: Guadalajara

guadalajara
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Peter Pieters geselecteerde renners om deel te nemen aan de eerste manche van de Wereldbeker Piste, die zal plaatsvinden van vrijdag 7 november tot zondag 9 november 2014 in Guadalajara (Mexico): Dominique Cornu, Jasper De Buyst, Kenny De Ketele, Moreno De Pauw en Otto Vergaerde
PROGRAMMA:
07-08.11.2014 – Ploegenachtervolging
08-09.11.2014 – Omnium

Donderdag 30 oktober vertrok de Belgische selectie. Na enkele dagen kregen de renners te kampen met maag- en darmstoornissen, die de trainingen verstoorden.


Vrijdag 7 november 2014

World Cup 1 * Ploegenachtervolging 4000m

België 14de op 24 ploegen

teampursuit Aan de start: Dominique Cornu, Jasper De Buyst, Kenny De Ketele en Otto Vergaerde. De Belgische ploeg ging als twaalfde van start en opende snel met 20,96 sec na één ronde (5de tijd!), bijna even snel als in Melbourne 2012 waar het Belgsich record werd gebracht op 4:02,317. Daarna vervolgde de ploeg zijn weg aan een snelheid tussen 60 en 62,5 km/h! Nadat ze na 3000m de 12de plaats bezetten, klommen ze in de laatste km naar de 9de plaats en kwam het Belgisch record in zicht, en een plaats bij de eerste acht. Helaas de laatste 375m viel het tempo terug tot 52 km/h door een misverstand bij de aflossing. Het niveau lag zeer hoog, slechts 7 sec trager dan de beste tijd en toch nog 14de!
Zaterdag 8 november 2014

World Cup 1 * Omnium

Jasper De Buyst uitgeschakeld door val

Na de ploegenachtervolging kwam alleen Jasper De Buyst nog in compititie: Omnium. De eerste wedstrijd was een Scratch. Enkele ronden voor het einde begon het wedijveren om in een ideale positie aan de eindspurt te kunnen beginnen. Het gewriemel liep af met een massale valpartij, zodat menig renner de wedstrijd niet kon beeindigen. Jasper was een van de voornaamste slachtoffers. Hij bereikte de aankomst niet zodat hij puntenloos achter bleef. Erger nog, door de opgelopen kwetsuren moest hij de strijd staken.
horizontalelijn
23 tot 25 oktober 2014

3 Jours de Grenoble

grenoble

Otto, pas thuis uit Guadeloupe, is alweer vertrokken naar Grenoble. Hij gaat er van start met Moreno De Pauw als ploegmaat, in de halve zesdaagse.

Zaterdag 25 oktober 2014

De Pauw - Vergaerde moeten Boudat - Brisse laten voorgaan !

Résultats :
individuelle: Otto 14de, Moreno 1ste
elimination par équipe: Moreno-Otto 3de
chasse finale: Moreno-Otto 3de
derny par équipe: Moreno-Otto 3de
scratch: Moreno-Otto 9de.
Classement journée 3:
1. Boudat-Brisse 0 tours 166 points.
2. De Pauw-Vergaerde 0 tours 152 points
3. Muntaner-Torres 0 tours 117 points
4. Marguet-Morkov 0 tour 98 points
5. Hesslich-Pirius à 1 tour 127 points

Vrijdag 24 oktober 2014

De Pauw - Vergaerde aan de leiding

Résultats:
individuelle: Otto 3de, Moreno 4de
elimination par équipe: Moreno-Otto 1ste
chasse 30 min: Moreno-Otto 3de
derny: Moreno 3de
scratch: Moreno-Otto 9de.
Classement journée 2:
1. De Pauw-Vergaerde 0 tours 104 points (bonusronde)
2. Muntaner-Torres à 1 tour 91 points
3. Marguet-Morkov à 1 tour 64 points
3. Boudat-Brisse à 2 tours 98 points.
5. Hesslich-Pirius à 2 tours 89 points

Donderdag 23 oktober 2014

De Pauw - Vergaerde 2de na eerste dag

Résultats:
individuelle: Otto 4de, Moreno 6de
elimination dauphinoise: Moreno-Otto 2de
chasse 30 min: Moreno-Otto 2de
derny: Otto 4de
elimination rouges: Moreno 7de.
Classement journée 1:
1. Hesslich-Pirius 0 tours 65 points
2. De Pauw-Vergaerde à 0 tour 44 points
3. Boudat-Brisse à 0 tour 41 points.

horizontalelijn
15 tot 19 oktober 2014

EK voor profs in Guadeloupe

logos

Otto heeft ons aangenaam verrast met zijn prestaties in het verre Guadeloupe. Na de opening in mineur van de Belgische ploeg in de ploegenachtervolging, won Otto achtereenvolgend: goud in de scratch, vierde in de puntenkoers en op de laatste dag zilver in de ploegkoers met Kenny De Ketele. Eerlijk gezegd, de verwachtingen waren niet hoog gespannen. Zelfs in de pers bleef het akelig stil. Was het nu omdat hij zich eenzaam kon concentreren op de wedstrijden of deed hij inspiratie op in de exotische omgeving van de Caraïben ? In ieder geval slaagde Otto er in om te stunten.
Met een gouden en drie zilveren medailles is dit de meest succesvolle deelname van de Belgische ploeg sinds het ontstaan van het EK voor elites.


Zondag 19 oktober 2014

EK Ploegkoers

Otto nog een zilveren medaille rijker, maar goud had gekund

podium
Door de afwezigheid van De Buyst en Van Hoecke kreeg Otto de kans om zich eens te tonen in een belangrijke ploegkoers aan de zijde van een topper: Kenny De Ketele. Het was als een wens die in vervulling ging.
Gezien de omtrek van de piste, 333 m, hadden weinig ploegen lust om op zoek te gaan naar een winstronde. De strijd om de titel beperkte zich tot de klassementspurten om de 20 ronden. In de eerste spurt toonden de Duitsers Reinhardt-Rohde zich de besten voor de Franse oud wereldkampioenen Briss-Kneisky. Door de 2de klassementspurt te winnen nestelden Otto en Kenny zich in de top van het klassement. Het derde klassement was dan voor de Spaanse wereldkampioenen Muntaner-Torres om voeling te houden met de top. In het 4de en 5de klassement werden Kenny en Otto telkens geklopt door de Fransen, die afgetekend de leiding namen. Door het 6de klassement te winnen, kwamen Kenny en Otto op gelijke hoogte van de Fransen. Na deze 6de spurt kwamen 5 ploegen voorop en het leek er op dat ze op weg waren naar een ronde voorsprong. De Spanjaarden Muntaner-Torres waren er niet bij en zorgden er voor dat de ontsnapping te niet werd gedaan.Na de hergroepering viel het stil en de ervaringrijke zesdagenrenners Graf-Müller uit Oostenrijk, die in de stand ver achterop lagen, waagden een uitval. De Belgen, Fransen en Spanjaarden keken naar elkaar en de Oostenrijkers konden zonder zich te moeten inspannen een ronde voorsprong nemen. De Oekrainers Vasyliev-Kreminskyi maakten van de gelegenheid gebruik om het voorlaatste tussenklassement te winnen. Kenny en Otto kwamen 2 punten voor op de Fransen. In de laatste klassementspurt bleven Kenny en Otto baas van de Fransen en veroverden de zilveren medaille. De gouden medaille was voor de Oostenrijkers Graf-Müller die op het einde van de ploegkoers niet meer aangevallen werden. Kenny en Otto hadden in feite de strijd gewonnen van de toppers, maar de outsiders Graf-Müller kregen het goud kado !


Vrijdag 17 oktober 2014

EK Puntenkoers

Otto mooi 4de

Een puntenkoers met 20 klassementen. Geen gemakkelijke wedstrijd. Otto trok al vroeg ten aanval met de Duitser Bommel. Veel vrijheid kregen ze niet en na een 10-tal ronden staakten ze hun poging. Halfweg koers stond Otto nog puntenloos. In de tweede helft van de wedstrijd sprokkelde Otto het meeste punten, maar hij kwam net te kort voor het podium. Het werd een 4de plaats. Maar Otto bewees wel dat hij op dit niveau een rol van betekenis kan spelen. De Fransman Thomas werd de winnaar, eveneens een U23 die niet onopgemerkt bleef.
Donderdag 16 oktober 2014

EK Scratch

Goud voor Otto !

podium

scratch Scratch over 15 km, 45 ronden van 333m. Otto moest starten langs de balustrade voor Thomas en Thiele. Nog grote namen aan de start: Clancy, Bos, Torres, Kneisky, Marguet en Moreno De Pauw. Het ging er snel aan toe en de aanvallen werden vlug in de kiem gesmoord. Halfweg koers waagde Otto zijn kans. Hij kreeg steun van de Spanjaard Teruel. Een ronde van 333m is natuurlijk veel groter dan de gewoonlijke 250m, Otto en Eloy moesten hard en lang knokken om de rest te dubbelen. Eens ze een ronde voorsprong hadden moesten ze voorkomen dat nog andere renners hun voorbeeld zouden volgen. En dat lukte perfect. De eindspurt zou beslissen voor de medailles. Otto begon de spurt vooraan in het peleton, in het wiel van Moreno De Pauw. De Spanjaard bengelde achteraan en kon Otto niet meer bedreigen voor het goud. De Brit Clancy, veelvuldig Olympisch- en Wereldkampioen, veroverde brons.
Woensdag 15 oktober 2014

EK Ploegenachtervolging

België 12de op 13 ploegen

Ploegenachtervolging over 4000m. 13 Ploegen aan de start. Wegens de forfaits van De Buyst, Rickaert en Van Hoecke kwam Cornu aan de start met De Ketele, De Pauw en Vergaerde. Gelukkig had het geregend voor de start, zodat de temperatuur was gedaald. Er was wel veel wind, die stokken in de wielen stak, bij de ene ploeg al wat meer dan bij de andere. De Belgische ploeg reed de 4 km in 4:22,757. Dit was 10 sec trager dan de Britse ploeg, de winnaar. De tijden lagen dicht bij elkaar. De Belgen waren net 2 sec te traag om zich te plaatsen bij de eerste 8.
horizontalelijn
2 tot 4 oktober 2014

3 Jours d'Aigle

aigle

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Peter Pieters geselecteerde renners om deel te nemen aan de pistewedstrijd Les 3 Jours d'Aigle, die zal plaatsvinden van donderdag 2 oktober tot zaterdag 4 oktober 2014 in Aigle (Zwitserland).
Heren Elite: Jonas RICKAERT en Otto VERGAERDE


Zaterdag 4 oktober 2014

Aigle: Scratch

Otto 4de

Suter won scratch voor Donato, Wauch, Vergaerde en Rui Oliveira.

Aigle: Course aux Points

Otto wint puntenkoers

Otto reed met Thièry een ronde voorop en verzamelde het hoogst aantal punten. Derde werd Sisr, gevolgd door Müller, Burkart. Viviani werd 14de.

Vrijdag 3 oktober 2014

Aigle: Américaine dag 2

Opgave Jonas Rickaert (hamstring)

Jonas heeft een blessure opgelopen aan de hamstrings, een spierbeschadiging aan de achterkant van het bovenbeen en kan de volgende dagen niet meer deelnemen aan de 3 Jours d'Aigle.

Donderdag 2 oktober 2014

Aigle: Américaine dag 1

Rickaert-Vergaerde 5de na eerste dag

De Duitsers Lampater-Burkart aan de leiding na een ploegkoers over 125 ronden, voor de Zwitsers Marguet-Schir en de Italianen Alban-Donato. Rickaert-Vergaerde op 1 ronde met de Italianen Viviani-Scartezzini en nog 7 andere ploegen. Als laatsten de Oostenrijkers Müller-Wauch op 3 ronden.

Aigle: Scratch

Otto 3de

De Zwitser Loïc Perizzolo won de scratch voor zijn landgenoot Frank Pasche. Otto werd 3de, Ivo Oliveira 5de, Leif Lampater 10de.

Aigle: Omnium

Otto 10de in eindstand

Winnaar Viviani 251 pt voor Pedersen 240 pt, Marguet 219 pt, Schir 206 pt, Irvine 204 pt. Otto 10de met 135 pt, Jonas 13de met 92 pt.
Scratch:
Tristan Marguet won het eerste nummer van het omnium voor Pedersen, Suter, Viviani en Lampater. Otto werd 9de en Jonas 12de.
Individule achtervolging 4km:
De beste tijd was voor Schir 4:25,885 voor Pedersen, Viviani, Von Folsach, Irvine. Jonas werd 11de met 4:35,185 en Otto 13de met 4:36,433. Otto verbeterde zijn persoonlijk record met 10 sec.
Afvalling:
Overwinning voor Viviani voor Lampater, Schir, Suter, Pedersen. Otto eindigde 10de en Jonas werd 13de.
Kilometer:
Beste tijd voor Pedersen 1:03,863 voor Viviani, Beer, Marguet, Irvine. Otto 9de met1:06,612 en Jonas 11de met 1:07,248. (Otto verbeterde hierbij zijn persoonlijk record).
Tour lancé:
Eerste Pedersen in 10,618 sec voor Beer, Marguet, Suter en Viviani. Jonas 13de met 11,295 sec en Otto 17de met 11,566 sec.
Course aux points:
Winnaar Viviani voor Irvine, Sisr, Marguet en Schir. Otto 7de en Jonas 14de.

horizontalelijn
van dinsdag 22 tot zondag 27 juli 2014

UEC Europese Kampioenschappen Piste
Sangalhos, Portugal


aveiro

zondag 27 juli 2014
Ploegkoers

De Buyst-Vergaerde zilveren medaille.

podium
Kwalificaties:
Jasper en Otto kwalificeerden zich voor de finale zonder diep te moeten gaan. Otto won reeds de eerste tussenspurt en werd 2de in de derde spurt. Jasper haalde een punt binnen in de tweede spurt.
In de tweede reeks konden De Vylder-Rickaert zich ook plaatsen voor de finale.
Finale:
Domenic Weinstein en Leon Rohde (Duitsland) zijn de nieuwe Europese kampioenen in de ploegkoers voor beloften. Na een razend spannende slotfase hielden ze Jasper De Buyst en Otto Vergaerde (België) van zich. Beide duo's waren de enigen die een ronde voorsprong op de concurrentie konden nemen. In de slotsprint toonden de Duitsers zich evenwel sterker. Marc Fournier en Thomas Boudat (Frankrijk) gingen met brons naar huis.
vrijdag 25 juli 2014
Scratch

Otto 4de, net naast podium.

otto Kwalificaties:
Otto ging vlot van start. Hij trok vlug ten aanval, Wotschke volgde als een schaduw! Na dit duo kon Sisr ook nog een ronde nemen. De rest eindigde op een verliesronde.
Lindsay De Vylder sloot de tweede reeks af met een 4de plaats en mocht ook naar de finale.

Finale:
De wedstrijd bleef lang gesloten. Met nog 20 van de 60 ronden te gaan trokken Wood, Thomas en Pasche ten aanval. Otto ging in de tegenaanval met Wotschke en Ramanau in het wiel. De zes komen samen en naderen het peleton en op 10 ronden van het einde nemen ze een winstronde. Eens in het peleton is het niet meer zo duidelijk waar de koplopers zich bevinden. Otto verloor het overzicht en werd pas 4de in de spurt. Wotschke werd nog uitgesloten omdat hij hulp kreeg van Rohde..

dinsdag 22 juli 2014
Ploegenachtervolging

Belgische ploeg 6de.

team De Belgische ploeg was samengesteld uit: De Buyst, De Vylder, Rickaert en Vergaerde. De ploeg begon zeer langzaam met de 11de tijd na 1 km en sloot de laatste km af in de 3de tijd. Halfweg moest Lindsay zijn ploegmakkers laten gaan. In de laatste ronden reed Jasper alleen vooruit. Zo eindigde de ploeg op de 6de plaats.

horizontalelijn
5 en 6 julii 2014

GP Poland Pruskow

GPPolski

Otto wint Scratch


Pruskow: Scratch

Met Kadlec, Harrison en Nowak nam Otto een ronde voorsprong. In de spurt was Otto de snelste en werd winnaar van de Grand Prix Polska UCI Cl1. De 15 km werden afgelegd in 17'41" à 50,89 km/h..
horizontalelijn
terug

om terug te gaan naar startpagina:
startpagina